Eseményeink


Az Alapítvány rendszeresen kap meghívást a Budavári Önkormányzat és az I. kerületi Nemzetiségi Önkormányzatok közös rendezvényére - az I. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. Az eseményen természetesen Manninger Miklós koreográfiái kerülnek bemutatásra.

Az Alapítvány Manninger Miklós életútját, munkásságának eseményeit, állomásait, és portréfotóit tablókon örökítette meg. A kiállítás újabb tablókkal is bővül folyamatosan.

A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa és a Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány együttműködési megállapodása alapján az Országos Német Nemzetiségi Gyermektánc Fesztivál a X. jubileumi rendezvénytől kezdődően felveszi a "Manninger Miklós - Fogjuk meg egymás kezét!" elnevezést.

A Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat felkérésére az Alapítvány szervezésében bemutatkozik a Törekvés Táncegyüttes Manninger Mikós Hagyományőrző Csoportja a "Tánc határok nélkül" c. koreográfiával.

Az Alapítvány az elmúlt évek teljesítménye alapján és kitartó munkával megkapta a "Közhasznú" státuszt, így jogosulttá vált a személyi jövedelemadó 1%-ának befogadására a magánszemélyek felajánlásai alapján. Köszönjük a támogatóinknak, segítőinknek a munkát és a felajánlásokat!

Törekvés Táncegyüttes Tánccsoportjainak bemutatója, Fotókiállítás a táncegyüttes elmúlt 55 évéről, fotókiállítás Manninger Miklós munkásságáról.

A Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány szeretettel meghívja Önt 2016. november 17-én pénteken 17.30 órakor, a X. kerületi Törekvés Művelődési Központban rendezendőNéptánc Fesztiválra, melyet Manninger Miklós Koreográfus születésének 75. évfordulója alkalmából rendezünk.

A Budapest Főváros XIII. Kerület Német Önkormányzata emléktáblát helyez el a Pannónia Általános Iskola bejáratánál Manninger Miklós koreográfus születésének 75. évfordulója alkalmából. Az emléktábla felavatására a Manninger Miklós "Fogjuk meg egymás kezét!" Néptánc Fesztiválon kerül sor a rendezvény megnyitásaként.