Eseményeink


Az Alapítvány a 2019-es évben vissza nem térítendő támogatást nyert el a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által és a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága által 2018. október 26-án meghirdetett, "Nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2019. évi költségvetési támogatására" elnevezésű felhívása alapján.

Az 1968-ban alakult Tánccsoport idén ünnepelte 50. évfordulóját Manninger Miklós remekműveinek bemutatásával."Micsoda korszak volt mienk..., Játszunk, táncolunk, elmegyünk... Újra kezdjük! Mint a jó mag szétszóródunk, mint a szent kéve megoldódunk. De nem hullunk pusztulásra: Szétszóródunk újulásra, újulásra, új vetésre."

Az Alapítvány rendszeresen kap meghívást a Budavári Önkormányzat és az I. kerületi Nemzetiségi Önkormányzatok közös rendezvényére - az I. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. Az eseményen természetesen Manninger Miklós koreográfiái kerülnek bemutatásra.

Az Alapítvány Manninger Miklós életútját, munkásságának eseményeit, állomásait, és portréfotóit tablókon örökítette meg. A kiállítás újabb tablókkal is bővül folyamatosan.

A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa és a Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány együttműködési megállapodása alapján az Országos Német Nemzetiségi Gyermektánc Fesztivál a X. jubileumi rendezvénytől kezdődően felveszi a "Manninger Miklós - Fogjuk meg egymás kezét!" elnevezést.

A Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat felkérésére az Alapítvány szervezésében bemutatkozik a Törekvés Táncegyüttes Manninger Mikós Hagyományőrző Csoportja a "Tánc határok nélkül" c. koreográfiával.

Az Alapítvány az elmúlt évek teljesítménye alapján és kitartó munkával megkapta a "Közhasznú" státuszt, így jogosulttá vált a személyi jövedelemadó 1%-ának befogadására a magánszemélyek felajánlásai alapján. Köszönjük a támogatóinknak, segítőinknek a munkát és a felajánlásokat!