Díjazottak

Manninger Miklós kulturális díj

KÖZMŰVELŐDÉSI, KULTURÁLIS ÁGAZAT, X. kerület

MANNINGER MIKLÓS-DÍJ annak a közművelődési területen dolgozó, illetve művészeti vagy kulturális életben tevékenykedő személynek adományozható, aki kimagasló szakmai tevékenységével a kultúra, a művészet, illetve a közművelődés iránti elkötelezettségével hozzájárult a kőbányai kerület kulturális, művészeti, illetve közművelődési életének fejlődéséhez, gyarapításához, ezzel emelve Kőbánya hírnevét.

Takács István kiállításszervező, grafikus részére Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat - hivatástudata, valamint kiemelkedő szakmai tudással végzett tevékenysége elismeréseként - 140/2020. (VIII. 27.) önkormányzati határozatával Manninger Miklós-díj elismerést adományozott.

Könyves-Tóth Mihály részére Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat - kiemelkedő színvonalú zeneművészeti tevékenysége elismeréseként - 174/2019. (IV. 18.) határozatával Manninger Miklós-díjat adományozott.

Kőhegyi Gyula

2018.07.20

2018-ban Kőhegyi Gyula részére a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat - kiemelkedő színvonalú alkotóművészeti tevékenysége elismeréseként Kőbánya Kiváló Művésze elismerő címet és Manninger Miklós Kulturális Díjat adományozott.

2017-ben a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat - kiemelkedő szakmai munkája, a kerületi kulturális élet magas színvonalának megőrzése, növelése terén tett feladatellátása és példaértékű emberi magatartása elismeréseként Manninger Miklós kulturális díjat adományozott Szigeti Mónika részére

Manninger Miklós kulturális díjban részesítette Földényi Krisztinát. Kőbányai gyermekkönyvtáros évtizedek óta, ebből több, mint 25 éve a Kőbányai Könyvtár munkatársa. A közművelődés a hivatása.

Díjazottak

Manninger Miklós Táncművészeti Alapítványi Díj

Az Alapítvány 2018-ban létrehozta a Manninger Miklós Táncművészeti Alapítványi Díjat, melyet a Manninger Miklós és Friedrich Ignácné által alapított Országos Német Nemzetiségi Gyermektánc Fesztivál keretében adományoz az arra érdemes tánccsoport részére

A Manninger Miklós Táncművészeti Alapítványi Díj először 2018-ban került átadásra, mely díjat a Manninger Miklós - "Fogjuk meg egymás kezét!", X. Országos Német Nemzetiségi Gyermektánc Fesztivál keretében a Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola - Solymári Gyermektánccsoportja kapta kiemelkedő színvonalú produkciójáért.