Eseményeink

Az Alapítvány a 2021-es évben vissza nem térítendő támogatást nyert el a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által és a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága által meghirdetett, "Nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2021. évi költségvetési támogatására" elnevezésű felhívása alapján.

Manninger Miklós nevét őrzi ezentúl az Emlékkő, mely a solymári Hunyadi Mátyás Általános Iskola udvarán került felavatásra. Az Emlékkő létrehozói: Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány, Solymár Nagyközség Önkormányzata, Solymár Német Nemzetiségi Önkormányzata, Hunyady Mátyás Általános Iskola, Herbstrosen Tánccsoport.

Az Alapítvány a 2019-es évben vissza nem térítendő támogatást nyert el a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által és a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága által 2018. október 26-án meghirdetett, "Nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2019. évi költségvetési támogatására" elnevezésű felhívása alapján.

Az 1968-ban alakult Tánccsoport idén ünnepelte 50. évfordulóját Manninger Miklós remekműveinek bemutatásával."Micsoda korszak volt mienk..., Játszunk, táncolunk, elmegyünk... Újra kezdjük! Mint a jó mag szétszóródunk, mint a szent kéve megoldódunk. De nem hullunk pusztulásra: Szétszóródunk újulásra, újulásra, új vetésre."